top of page

Lu Jong : 5 elementen

 

Op zondag 7 februari van 10.00u tot 16.00u 

Aanleren van de vijf elementen zodat je deze volledig beheerst en kan beoefenen.

Het dagelijks toepassen van deze oefeningen vergt slechts 10 minuten maar toch is het effect zeer groot. Je voelt je beter in balans, je energie stroomt beter, kortom je bent er helemaal klaar voor om aan je dag te beginnen.

We integreren ook het tot rust komen in onzelf en eindigen de dag met een lekkere ontspanning.

Bijdrag in de kosten 60€ versnaperingen en lichte lunch inbegrepen.

Inschrijven

Na uw inschrijving worden de betalingsmodaliteiten toegestuurd.

 

 

 

De ‘vijf elementen’-oefeningen zijn ongeveer 8000 jaar geleden ontstaan in Tibet. Kluizenaars die hoog in de bergen leefden, leefden in nauw contact met de natuur en hadden in de gaten dat de elementen in de natuur (aarde, wind, vuur en water) ook in hun eigen lichaam aanwezig waren. Door de natuur en de dieren die om hen heen leefden goed te bestuderen, ontstonden er vloeiende bewegingen gecombineerd met de ademhaling. Het doel was de elementen in het lichaam te zuiveren en in hun oorspronkelijke staat terug te brengen. Zo kregen ze het voor elkaar gezond te blijven, de harmonie tussen lichaam en geest te behouden en (lichamelijke en geestelijke) blokkades te laten verdwijnen.
Deze oefeningen brengen je in balans op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

In het Tibetaans betekent “lu” lichaam en “jong” training of transformatie en  komt uit de Tantrayana traditie van het Tibetaanse Boeddhisme.

 

De Lu Jong die hier aangeleerd wordt, is afkomstig van de overdrachtslijn van Tulku Lobsang.
Tulku Lobsang heeft de oefeningen aangepast aan ons Westers lichaam. Dit was nodig aangezien wij anders bewegen, een andere lichaamsbouw hebben en er een andere leefstijl op na houden dan de Tibetanen. Hij gaf de Lu Jong oefeningen zo’n vorm dat ze niet te moeilijk zouden zijn voor een minder flexibel lichaam, zodat mensen van elke leeftijd en elke aanleg deze oefeningen kunnen uitvoeren. Het mooie is dat ondanks de aanpassingen aan de oefeningen ze nog steeds zeer effectief zijn.

Het dagelijks toepassen van deze oefeningen vergt slechts 10 minuten maar toch is het effect zeer groot. Je voelt je beter in balans, je energie stroomt beter, kortom je bent er helemaal klaar voor om aan je dag te beginnen.

 

Hoewel Lu jong eenvoudig is, kan het je leven veranderen.

Dit is een paragraaf. Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen. Hier kunt u uw verhaal kwijt en uw bezoekers meer over uzelf vertellen.

bottom of page