top of page

Lu Jong voor beginners

 

Nu we naar de winter gaan en wij meer en meer dichter komen bij ons lichaam en alles eromheen, is het een mooie start om lief te zijn voor onszelf en dat te geven wat we werkelijk nodig hebben.

Aandacht voor lichaam , geest en onze emoties, via de Lu Jong kan je dit bereiken.

De krachtige Lu Jong oefeningen zijn ongeveer 8000 jaar geleden ontstaan in Tibet. Kluizenaars die hoog in de bergen leefden, leefden in nauw contact met de natuur en hadden in de gaten dat de elementen in de natuur (aarde, wind, vuur en water) ook in hun eigen lichaam aanwezig waren. Door de natuur en de dieren die om hen heen leefden goed te bestuderen, ontstonden er vloeiende bewegingen gecombineerd met de ademhaling. Het doel was de elementen in het lichaam te zuiveren en in hun oorspronkelijk staat terug te brengen. Zo kregen ze het voor elkaar gezond te blijven, de harmonie tussen lichaam en geest te behouden en (lichamelijke en geestelijke) blokkades te laten verdwijnen.

Het zijn eenvoudige bewegingen die door iedereen uitgevoerd kunnen worden, en waarvan het effect al heel snel voelbaar is. Lu Jong is dynamisch, men zit nooit lang in een bepaalde houding. Door de combinatie van vorm en beweging en het gebruik van de ademhaling, opent Lu Jong geleidelijk de lichaamskanalen. Zo worden blokkades zachtjes losgemaakt en kan de energie weer op de juiste manier stromen. Hierdoor verbetert je lichamelijke gezondheid, je ziet de dingen helderder en je voelt meer energie.

 

Tijdens deze reeks worden de 21 oefeningen aangeleerd. Je lichaam wordt soepeler en krachtiger en je geest rustig maar toch alert.
Deze oefeningen brengen niet alleen ontspanning maar ook healing, gezondheid en geluk.

In de reeks "Lu Jong beginners" leer ik je 21 verschillende oefeningen aan. De basis van deze oefeningen zijn oeroude Tibetaanse oefeningen uit verschillende tradities.

Tulku Lobsang heeft deze oefeningen gekozen omdat ze de basis zijn voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Hij heeft de oefeningen aangepast aan onze westerse lichamen zodat de bewegingen haalbaar zijn voor jong en oud, ongeacht je fysieke beperkingen. Je lichaam wordt soepeler en krachtiger en je geest rustig maar toch wakker en alert.  Deze oefeningen brengen niet alleen ontspanning maar ook heling, gezondheid en geluk.

 

Nieuwe beginners reeks: op donderdagavond van 19.30u tot 22.00u

1, 8, 15 en 22 december 2022

Prijs: 120€  voor de reeks van 4 dagen van 2,5 u (10 lesuren)

 

Gelieve hier in te schrijven 

 

De eerste les zie ik als een volwaardige (proef)les.

Wanneer je na de eerste les voelt dat het toch niets voor jou is, betaal je enkel deze les (30€)

Wanneer je beslist om verder te gaan betaal je het volledige bedrag 120€.

De betalingsmodaliteiten en info worden je toegestuurd na inschrijving.

 

bottom of page